MiCURA Sake brewing Pressing -Nakadori- / MiCURA 搾り -中取り-


自重のみで滴らなくなったら、次は上から圧をかけてみましょう。

 

でもその前に、採れた部位別に飲み比べできるよう、あらばしりをボトリングすることをお勧めします。

 

こんな感じでえいやっとスイッチしていきます。

 

まず、右が溜まった”あらばしり”です↘︎

 

When Sake stop dropping with its own gravity, lets start applying a pressure from above. 

But before applying a pressure, I recommend you to bottle the Arabashiri part first so that you can compare the taste later. 

 

Switch the containers….

The right one is Arabashiri. ↘︎

 

↙︎酒袋をザルごと左に・・・

↙︎Move the Sake bag together with the strainer. 

 

よいしょ

 

 

ぽたぽたと滴っているところにひゅっとお猪口をかざして「味見」するのは最高です。

文字通り「搾りたて」の無濾過生原酒が味わえます😊

 

Its great to steal  the dropping Sake with your ochoko (Sake cup).

You can taste super fresh muroka nama genshu😆