自重のみで滴らなくなったら、次は上から圧をかけてみましょう。
でもその前に、採れた部位別に飲み比べできるよう、あらばしりをボトリングすることをお勧めします。
こんな感じでえいやっとスイッチしていきます。
まず、右が溜まった”あらばしり”です↘︎
When Sake stop dropping with its own gravity, let’s start applying a pressure from above.
But before applying a pressure, I recommend you to bottle the Arabashiri part first so that you can compare the taste later.
Switch the containers….
The right one is Arabashiri. ↘︎
↙︎酒袋をザルごと左に・・・
↙︎Move the Sake bag together with the strainer.
よいしょ
ぽたぽたと滴っているところにひゅっとお猪口をかざして「味見」するのは最高です。
文字通り「搾りたて」の無濾過生原酒が味わえます😊
It’s great to “steal” the dropping Sake with your ochoko (Sake cup).
You can taste super fresh muroka nama genshu😆