MiCURA Sake brewing Moromi Day 10 / MiCURA 醪10日目(酒造り13日目)


 

醪の表面に、薄い膜が盛り上がったような白い泡が形成されていました。

When I checked the moromi today, I found a while foam; a swollen thin film, on the surface of the moromi. 

 

アップで見ると↓

Close-up↓

そっと動かしたつもりですが、撮影台に置いたときの衝撃で泡がやぶけ、

ポヘェ・・・としてしまいました。

それくらい弱い、軽い泡だったのですが・・・

 

I tried to move it gently, but the foam was broken by the impact of putting down on the photographing table. 

Well, it means the foam was that light. 

 

 櫂入れの様子↓

Video of kai-ire(stirring)

 

泡の大きさがやや大きくなりました!

 

ささいな差かもしれませんが、毎日見ているとわかります^^

 

the size of the foam got slightly larger! 

It might be a tiny difference, but you will notice that if you check it every day. 

 

 

3日と比べるとわかりやすいです↓

The difference is clearer when compared with the foam from 3 days ago. 

きっと、毎日醪とにらめっこしているメンバーさんなら、

 

「むむ、泡が大きくなってきたぞ・・・?」]

と気づかれるはず😉

 

You can easily tell the change if you are a MiCURA member who is staring your own Moromi all the time!