MiCURA Sake brewing Pressing/ MiCURA 搾り -酒袋に醪を入れる-


ついに搾りです!

 

MiCURAの酒袋は、実際に高級酒の袋吊り(袋しぼり/雫取り/斗瓶とり/雫酒とも)に使われる素材を使った、home brewingサイズの特製品です。

 

Its SHIBORIpressing) at last! 

 

Our Sake bag is made of the same material as that of used for fukuro-shibori of premium Sake and specially made in home brewing size.

 

MiCURA Kotohajime Ver 1.1 C (コンプロート セット)には、透明容器が2つ付属しており、一つは醪用、そしてもう一つが搾り用です。

  

この付属容器を使うと、酒袋の口部分が容器にぴったり引っ掛けられるので、醪を注ぎ込む際に便利です。

 

2 acrylic container are attached to MiCURA Kotohajime Ver 1.1 C (Complete set) ; One is for moromi and the other is for shibori. 

 

The attached container is useful when you pour moromi into the Sake bag; You can hang the bag mouth on the edge of the container. 

 

動画のように、最初はコップなどを使って徐々に、残り少なくなったら、一気に注ぎ込んじゃいましょう。

 

Like in the video, use a cup at the beginning, and when the remaining moromi become low, grab the container and pour the moromi in one go. 

 

 

注ぎ終わったら、こんな感じです。 

When you finish pouring....